Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

Финансират кампании за справяне с битовите отпадъци в област Добрич

Екип на Областен информационен център - Добрич, в партньорство с Enterprise Europe Network – Добрич ще представи процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ чрез подбор на проектни предложения „Изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението на отпадъците“ по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г.

Срещата ще се проведе на 24 юли 2019 г., от 11:00 часа в залата на Търговско-промишлена палата Добрич, съобщиха от ОИЦ- Добрич. Участието в събитието е безплатно, като поканени за участие са представители на общини, фирми и неправителствени организации.

Дейностите, които ще се финансират по процедурата следва да са свързани с третиране само на битови отпадъци, генерирани на територията на Република България и да се отнасят до:

  • предотвратяване на образуването им
  • и/или за подготовка за повторна употреба
  • и/или за рециклирането им

Допустими бенефициенти по процедурата са общини, юридически лица със стопанска и нестопанска цел. Общият размер на безвъзмездна финансова помощ за всички одобрени проектни предложения е до 9 779 150 лв. Максималният размер на помощта за едно проектно предложение е до 391 166 лв.

По време на събитието, Enterprise Europe Network – Добрич ще презентира услугите извършвани от Европейската мрежа и актуални проекти.

Повишаването на осведомеността и общественото самосъзнание за спазване на йерархията за управление на битовите отпадъци е от ключово значение в контекста на инициативите за предотвратяване на отпадъците и за увеличаване на участието на гражданите в разделно събиране, подчертават от ОИЦ-Добрич.

c