Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Виновникът за катастрофата със загинала край Каварна избягал, търсят свидетели

Диан Алексиев от Варна разпространи в социалната мрежа апел за съдействие, за да се открият свидетели на тежката катастрофа в неделя, 14 юли, при която съпругата му загина на място, а 9-годишният им син се озова в болница. Оказва се, че катастрофата е предизвикана заради камион, който избягал от местопроизшествието, докато Диан вадел съпругата и детето си от смачканата кола.

Припомняме, че, по данни на Областната дирекция на МВР в Добрич , пътно-транспортното произшествие е възникнало в неделя, около 20.20 часа по главен път I-9. На място е установено, че лек автомобил „Мерцедес” с варненска регистрация, управляван от 46-годишен мъж, се блъска в крайпътно дърво. 44-годишната жена, която била на задна седалка, загинала на място. Ранено е 9-годишно момче, което е настанено в реанимация на МБАЛ „Св. Анна” с вътрешни травми и фрактури, без опасност за живота.

Ето какво написа съпругът:

"Търся свидетел на катастрофата, който е видял всичко, вкл. и оранжевия камион с дълга база с буква S отстрани, като част от надпис, видяна от детето. Не е успял да прочете целият надпис, понеже бил на чужд език...

Т- образно кръстовище над Каварна с няколко пътни сергии на главния път. Неделя - 14 Юли, около 20,20 ч. Човекът с камиона избяга от мястото, докато се опитвах да извадя семейството си от колата... Най-вероятно, е завил в посока към Каварна.

От банкета вдясно на главния път посока Варна, където са самите сергии, направи ляв завой в посока към Каварна и застана перпендикулярно на главния път с предимство. В този момент аз се движа с лек автомобил Мерцедес комби по посока Варна по същия главен път и, за да избегна удар в камиона, свивам вдясно, непосредствено след сергиите и се забивам в крайпътно дърво, което даже не се виждаше от храсталаци, обрасли около него.... "

Той се обръща за съдействие към всички, които по същото време са минавали в района и са станали свидетели на инцидента.

Снимката е илюстративна

c