Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Църковният хор на Тервел с първо място от национален фестивал

Камерният хор от град Тервел завоюва първото място сред 38 състава от цялата страна, които се включиха със свои изпълнения в осмото издание на Фестивала на патриотичната песен „Отечество” в гр. Плевен.

Организатор на събитието е Творческо обединение “Зора“ при сдружение „Евразия“ с председател Евгения Иванова. От деца до пенсионери бяха участниците, които изпълниха зала „Катя Попова“ на 2 юни. Те бяха оценявани от жури с председател Елка Недялкова – преподавател в НУИ „Панайот Пипков” и членове Ваня Делийска – ръководител на детски хор „Звъника” и Валентин Недялков – преподавател в НУИ „П. Пипков”. Почти цял ден продължи програмата, прекъсната само от сирените, когато цялата зала замлъкна в памет на загиналите за свободата на България. Многобройни бяха наградите, които бяха подсигурили организаторите за различните категории, в които се състезаваха участниците.
Маестро Живко Колев и участниците в Църковния хор изказват благодарност на Община Тервел за финансовата подкрепа за реализиране на участието.

c