Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Рисувано кафе ще покажат младите бармани от гимназията по туризъм в Добрич

Младите бармани от Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов” в Добрич ще направят утре, 5 юни, от 11.00 до 13.30 часа презентация на свежите си идеи за лято 2019 г. Пред сградата на училището те ще представят безалкохолни коктейли, модерни шотове и рисувано кафе, съобщи директорът на учебното заведение инж. Нели Апостолова.
От няколко месеца клуб по интереси „Иновации и техники в барманството” с ръководител инж. Диана Иванова разработва нови рецепти за свежи коктейли и изпробва актуални техники.
Днес ще презентират уменията си като начинаещи бармани Бранислав Косеков, Никола Ганчев, Мартин Емилов и Светлозара Стефанова от 8 б клас, Ивелина Игнатова, Тезджан Нихат и Максим Емилов от 11 г клас, Катерина Маринова от 11 б клас, Кристиян Бахчеванов от 11 а клас и Мелиса Николаева от 11 в клас ще демонстрират майсторство в приготвянето на напитки за лятото.

Те ще покажат как се прави коктейл „Лавандулово лято” с техника „Смесване в барова чаша”, ще почерпят с безалкохолни свежи коктейли с техника „Шейкър” на база плодови сокове и сиропи. Демонстрацията ще включва също цветни модерни шотове с техника „Напластяване”.

Присъстващите ще могат да се насладят и на майсторството на рисуваното кафе, като учениците ще покажат завидни бариста умения.

c