Образование

Абитуриентката Елена Русева от Добрич е носител на стипендията „Ивайло Петров” за 2018/19

43-ма изявени ученици от Средното училище „Св. св. Кирил и Методий” в Добрич днес бяха наградени за изявени успехи в училищната и извънкласната дейност. Това стана на тържествена церемония в зала „Добрич”, посветена на патронния празник на училището – 11 май. Тържеството започна със стихове и песни в прослава на българското слово, на родния език и на безсмъртното дело на братята Кирил и Методий. Учениците бяха отличени за завоювани призови места в общински, областни, регионални и международни състезания, конкурси, фестивали, изложби, олимпиади и спортни турнири. Наградите – книги и грамоти, връчи директорът на учебното заведение Тодор Георгиев.

Тазгодишният носител на стипендията на името на Ивайло Петров е Елена Павлинова Русева от ХІІ клас. Стипендията е присъдена за значим принос на момичето за издигане на авторитета на СУ „Св. св. Кирил и Методий” чрез участието й в множество олимпиади, конкурси и състезания. Елена Русева бе обявена и за първенец на Випуск 2019. Сред наградените е и Снежана Стоянова от ХІ-а клас – за завоювано първо място в Националния географски фестивал „Географиада”, първо място на  областната олимпиада по български език и литература и други призови места. Самуил Ростиславов Радилов от ХІ-а клас е отличен за първото си място в областната олимпиада по биология и здравно образование и трето място в областната олимпиада по БЕЛ. Седмокласникът Иван Георгиев Кръстев от VІІ-в клас получи грамота и книга за завоюваното първо място в републиканското първенство по карате и първо място в областната олимпиада по география и икономика.

Наградените 43-ма ученици са от І до ХІІ клас в училището, наследник на Първото класно училище в Добрич. След ритуала по награждаването ученици от четвъртите и петите класове демонстрираха театрални умения на български и на чужди езици в пъстроцветен спектакъл, подготвен от техните ръководители Тодорка Ненова, Аракси Димова и Снежина Чамурлийска.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *