Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

С видео клипове тийнейджъри от Добрич ще се състезават в конкурс „Имам бизнес идея”

Онлайн конкурс „Имам бизнес идея” ще провокира интереса на младежи към обществено полезни теми – принос за опазване на околната среда, по-добро образование, здравеопазване и други, съобщиха от Областния информационен център в Добрич. В надпреварата могат да участват млади хора на възраст от 14 до 18 години.

До 12 май 2019 г. всички желаещи могат да изпратят своите видео клипове като съобщение през Messanger до създаденото за целите на конкурса събитие  Онлайн конкурс „Имам бизнес идея“ – Област Добрич“ на страницата на Областен информационен център – Добрич във Facebook. Видео клиповете трябва да са с продължителност до 2 минути и не по-големи от 25 МБ. Всички участници задължително трябва да приложат към видеоклипа снимка или сканирана версия на попълнена Декларация за информирано съгласие, която може да бъде изтеглена от следния линк: http://short.bg/LNnkJ.

Един участник може да участва само веднъж, с публикуването на един видеоклип като посочи трите си имена, клас, училище, град, телефон и електронен адрес за обратна връзка. Критериите, на които трябва да отговарят видео клиповете са: оригиналност, творчески подход, логическа последователност и ясно и точно формулиране на бизнес идеята.  Бизнес идеите, участващи в онлайн конкурса, ще бъдат използвани единствено и само за целите му и няма да бъдат предоставяни на трети лица, уверяват организаторите.

На 13 май 2019 г. в 10:00 часа всички получени клипове ще бъдат публично достъпни, с което ще стартира и самото гласуване на страницата на събитието във Facebook.  Гласуването ще се осъществява единствено чрез събиране на харесвания (лайкове). Други изразени емоции (love, ha-ha, sad, angry) няма да се взимат под внимание.

Гласуването ще приключи на 23 май 2019 г. в 10:00 часа и след преброяване на гласовете ще бъдат обявени финалистите. Първите десет участника, събрали най – много харесвания, ще получат като награда спийкъри. Двамата участника с най-голям брой харесвания, освен спийкъри, ще посетят безплатно „София Тех Парк“ - София на 1 юни, където са им приготвени специални изненади.  

Конкурсът е част от инициативата на Европейската комисия „Европа в моя регион“ 2019 г. и от Общата инициатива на мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на  Европейските структурни и инвестиционни фондове, създадена с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд. Желаещите да участват могат да се запознаят с регламента на конкурс на  страницата на www.eufunds.bg, на следния линк: http://short.bg/fsTz4, съобщават от ОИЦ-Добрич.

c