Сряда, 01 май 2024

01.05.2024

Последвайте ни

Ученици от СУ „Л. Каравелов” дариха десетки килограми храни на приюта в Добрич

Ученици от СУ „Любен Каравелов” в Добрич направиха голямо дарение на Центъра за временно настаняване, където са настанени бездомни мъже.
Инициативата тръгнала от децата от трети „в” клас с класен ръководител Юлия Софийска. Именно в този клас учи най-малкото дете на ръководителя на приюта към фондация „Ръка за помощ” Александър Иванов.
Постепенно към благотворителната инициатива се включили и останалите трети класове, а след това и четвъртите, дори един пети клас, разказа за Про Нюз Добрич Иванов.

Така, на организираната от ръководството на училището среща, присъствали близо 100 деца. Пред тях председателят на фондацията Албена Бонева и Александър Иванов разказали за дейността на приюта. Показали и два филма, разказващи историите на мъже, чийто живот коренно се е променил, благодарение на Центъра за временно настаняване.

Срещата беше много емоционална за всички. В края й момиченце от трети клас вдигнало ръка и казало, че, онова, което разбрало е, че който употребява алкохол, може да загуби своето семейство и да остане на улицата.”За мен не е проблем да съм на улицата, важно е моето семействода е до мен”, споделило детето. Всички бяхме очаровани от извода, до който е стигнала, сподели Александър Иванов.

Първоначално идеята на Юлия Софийска била с представителите на приюта да се срещне само нейният клас. Впоследствие обаче решила да се организира дарителска акция. Споделила идеята на Педагогически съвет. Така колегите й и учениците откликнали и за 3-4 дни събрали продуктите. Осигурили са за приюта десетки килограми пакетирани храни – боб, ориз, леща, олио, захар, както и консерви.
В момента в приюта са настанени само трима нуждаещи се.

c