Образование

Ученици от ЧПГТП “Райко Цончев” представят България на Международно състезание

Млади предприемачи от Частна профилирана гимназия „Райко Цончев“ ще представляват България на международен конкурс, съобщават от учебното заведение.

Деветокласниците Лидия Лазарова и Давид Коршев, под ръководството на своя ментор Силвия Колева, са преборили конкуренцията на 26 проекта във втора категория и са класирани на първо място на националния кръг от Международния конкурс за статистически плакат 2018-2019.
Учениците на гимназия „Райко Цончев“ ще представляват България на Международния финал, който ще се проведе на 1 април. А награждаването в трите категории ще се състои на 62-рия Световен статистически конгрес в Куала Лумпур, Малайзия, 18 – 23.08.2019 година.
Конкурсът се организира за първи път от Националния статистически институт на територията на България и целта му е да се развият уменията на учениците и студентите да използват статистическите данни като инструмент за изучаване на обществено-икономическите процеси и средата, в която живеят.
Участниците в трите категории имаха за задача да подготвят плакат по избрана от тях тема, която да илюстрират със статистически данни от собствени проучвания или надеждни източници, като използват подходящи средства за визуализация. В трите категории се регистрираха за участие 68 отбора от 26 града и 41 учебни институции в България.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *