Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Най-после "Добруджа" се отпуши за голове и спря черната серия след 1:2 на "Огоста"

Борещите се за оцеляване в групата на професионалистите, футболисти на "Добруджа 07" се превърнаха в изненадата на XXI кръг във Втора лига, след като победиха с 2:1 като гост, имащите апетит за първото място в групата - "Монтана 1921". След черната серия без победи, без петима от титулярната селекция - футболистите на Емил Велев не просто окончателно объркаха сметките на възпитаниците на Феарарио Спасов за спечелване на първото място в групата, но и възобновиха сериозно надеждите на феновете, че все пак за 100-годишния юбилей на клуба, могат да наложат воля за достойно представяне и да се откъснат от дъното на таблицата. За футболистите на "Монтана" това е първата загуба през сезона - при това на собствен терен.

За домакините срещата изглеждаше предварително решена, според показаната на терена спортна мотивация. Както се и очакваше, те закономерно откриха резултата още в 11-ата минута, когато оставеният непокрит в наказателното поле Владимир Айтов изпрати с точен удар топката в мрежата зад гърба на Стефано Кунчев. Неочаквано за всички, особено за домакините - в 37-ата минута, след като съдията отсъди дузпа в полза на "Добруджа" за нарушение срещу Кабобола, Кристиян Григоров беше точен и изравни за 1:1. Това даде надежда за гостите, че могат да се приберат с точков актив у дома.

В 50-ата минута имаше идентична ситуация, но в наказателното поле на гостите, при която Даниел Георгиев стреля, но топката срещна напречната греда. При последвалото разбъркване Тасев бе съборен, но не последва сигнал за нарушение от главният съдия Станислав Ставров. Радостта за щаба и феновете на "жълто-зелените" дойде десет минути преди последния съдийски сигнал, когато Кабобола реши с гол крайното 1:2 в двубоя.

Монтана - Добруджа 1:2
1:0 Владимир Айтов 11'
1:1 Кристиян Григоров 37' (дузпа)
1:2 Етиен Кабобола 79'

Монтана (състав): Ивайло Василев, Даниел Георгиев, Иван Михов-кап., Галин Ташев(86-Владислав Мисяк), Борислав Стойчев (70-Мирослав Антонов), Владимир Айтов, Сергей Георгиев, Никола Гавов (59-Димитър Илиев), Атанас Илиев, Николай Цветков, Тони Тасев.

Добруджа (състав): Стефано Кунчев, Кристиян Пешков, Михаил Венков, Николай Николаев, Кристиян Д. Димитров-кап., Николай Минков (81-Кристиян Р. Димитров), Тодор Паланков, Етиен Кабобола (89-Росен Кръстев), Кристиян Григоров, Петър Тончев, Валериу Тирон (46-Георги Колев).

За 90-те минути игра, съдията показа един единствен жълт картон - на Николай Минков от "Добруджа". Всички смени, треньорите извършиха през втората част на двубоя.

С променен точков актив след победата - вече 14 точки, в следващия двубой от XXII кръг във Втора лига, футболистите на "Добруджа 1919" приемат на стадион "Дружба" втория състав на "Лудогорец" - на 30 март от 18:00 ч.

Източник: .sportal.bg

c