Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

С проекти за финансиране до 500 000 лв. могат да разчитат професионалните гимназии в Добрич

По време на проведената 12 март, информационна среща на тема „Европейски средства за образованието“, са били представени възможностите за финансиране за училищата и детските градини със средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове, съобщиха от Областен информационен център - Добрич.

Пред представители на образователни и обучителни институции и организации, общински служители и медии, екипът на ОИЦ-Добрич разясни с какви средства разполага бюджета на програмата. 14 млн. лв са средствата, с които Оперативна програма „Наука и образование на интелигентен растеж“ 2014-2020 г. ще подпомогне въвеждането на дуалната система на обучение и създаването на тясна обвързаност между образователната система и реалните потребности на пазара на труда.

Допустими кандидати по процедура „Въвеждане на дуална система на обучение (Домино 2)“, стартираща през месец март 2019 г., ще са професионалните гимназии, които могат да разчитат на 100% финансиране, в размер от 200 хил. лв. до 500 хил. лв. Работодателите също ще са допустими партньори по процедурата.

Събитието беше открито от д-р Емилия Баева - зам.-кмет "Хуманитарни дейности" и се реализира в партньорство с Община град Добрич.

c