Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

Защо е нужно да изберете професионално почистване на килими?

Магията, която професионалното почистване прави е проста - килимите улавят праха, пãрите, прашеца и други причиняващи алергии вещества, които имате във вашия дом. По-лесно е да ги почистите с професионална компания, за да можете да се отървете от проблема наистина. Димът, прахът, бактериите са в килима ви и това е най-добре да бъде преодоляно като използвате професионалисти поне два или три пъти годишно.

Алергиите

са проблем за хората, но симптомите се появяват в различните сезони. Като решение за хора с алергии и астма лекари и специалисти препоръчват професионалното почистване на килими.

За тези, които страдат от алергии, почистването е много важно. Дори лекарите винаги използват тази услуга в своите медицински кабинети, за да се сведе до минимум възможността за разпространение на инфекциозни микроби и бактерии.

Чисти килими по всяко време на годината с Център „Фреш” – Добрич

Праховите акари

се хранят с пърхот и мъртви кожни клетки, което означава, че те са захванати в килима ви. Те живеят в среда с постоянна температура и влажност, като матраци, килими, дивани, възглавници, плюшени играчки. Чрез своите екскременти, които, на практика, са невидими с просто око и се освобождават във въздуха, са основна причина за развитие на алергии на дихателния апарат като ринит и бронхиална астма.   Според Световната здравна организация, когато в един дом наличието на акари е над 100 броя на всеки грам от домашен прах, съществува риск от изразена чувствителност.  При нива над 500 броя на грам домашен прах е вероятна и поява на пристъп на бронхиална астма при пациенти с алергия към акари.

Козината от домашните кучета и котки

също лесно се задържа във всеки килим, което води до нежелани реакции. Те обаче могат да бъдат избегнати с почистване на високо ниво. В днешно време доста хора, които страдат от случайни неопределени алергии, споделят, че след като са се възползвали от професионални почистващи услуги за изпиране на меки мебели (диван, матрак, килим) всичко, което е провокирало кашлици , кихане, сърбежи, изведнъж спира и те са изключително доволни от пълното премахване на застоялият и набит прах.

 Как можем да намалим развитието на тези праховите акари в дома, колата или офиса си?

Освен механичното почистване, пране и редовна смяна на спално бельо, препоръчваме и постоянното използване минимум веднъж годишно почистване с професионална почистваща машина. От специализирана почистваща фирма „Фреш“ гарантират, че чрез своите професионални екстракторни машини ще помогнат да се подтисне развитието на праховите акари. С намаляването на популацията им се намаляват и фекалиите, съответно и алергените в помещенията.

c