Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Ученички от ЕГ „Гео Милев” с втори места на национално състезание по немски език

Александра Градешлиева

Две възпитанички на Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич са класирани на престижното второ място  на Националния кръг на VI национално състезание по немски език, организирано от издателство КЛЕТ България.

В класацията при ниво А1 осмокласничката Александра Градешлиева се нарежда само на 25 стотни от класираната на първото място. Анна Ганчева от Пазарджик е с резултат от 21,25 точки, а Александра – с 21 точки. На трето място е Андреа Иванова от АЕГ „Гео Милев” в Русе с 20 точки.

В състезанието при ниво С1 дванайсетокласничката Божидара Цонева се нарежда на второ място с резултат от 53,5 точки при 55,5 точки, завоювани от класирания на първо място Петър Петров от Благоевград. Третото място си поделят двама абитуриенти – от Благоевград и Пазарджик, с резултат от 50 точки.

На 18 и 19 януари 2019 г. в Ловеч, се проведе националният кръг на шестото състезание по немски език, организирано от издателство КЛЕТ България. В състезанието взеха участие над 190 деца, които имаха възможността да премерят сили в немския език с техните връстници от цялата страна.

Националното КЛЕТ състезание по немски език  следва модела на сертификатните изпити и ще предизвика учениците Ви да докажат знанията и уменията си в нов формат. То се провежда в два кръга – вътрешноучилищен и национален.  Състезанието е отворено за всички български ученици, владеещи езика на нива от А1 до С1. Подробности за провеждането и условия за участие ще намерите в регламента.

Победителите в националното КЛЕТ състезание по немски език и подготвилите ги учители се награждават със специални предметни награди.

c