Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Приятелите на 19-годишния го зарязали да бере душа след катастрофата в Добрич

19-годишният младеж, който почина след катастрофа в Добрич, е бил зарязан от приятелите си след тежкия инцидент. За това алармираха читатели на Про Нюз Добрич.

„Детето не е починало от катастрофа. Получил е мозъчен кръвоизлив от удара и е бил в безсъзнание. Приятелите му са го скрили и оставили да умре. След два дни го намерихме замръзнал от студ”, твърдят те. Според тях, момчето е щяло да оживее, ако приятелите му не са го скрили на пусто място.

19-годишен почина след катастрофа в Добрич, шофьорът е обявен за общодържавно издирване

Както Про Нюз Добрич по-рано съобщи, по данни на МВР, тежкият пътен инцидент е станал около 5,30 часа на 17 февруари на околовръстния път в района на “Топливо”. Лекият автомобил „Сеат” е бил управляван от 27-годишен неправоспособен мъж от Житница. В колата са пътували още трима мъже – на 19, 28 и 31 години. Най-младият от тях, който се е возел на задната седалка, пострадал тежко. Бил е настанен в реанимацията на МБАЛ- Добрич, но вследствие на тежка черепно-мозъчна травма, умира на следващия ден.  След като блъска колата, шофьорът напуска местопроизшествието. Той и останалите пътници са установени от полицията, но шофьорът и един от мъжете не са открити и са обявени за общодържавно издирване.

Според източници, близки до разследването, четиримата  участвали в кражба на кабели. Плячката им била открита в изоставената блъсната кола.

След катастрофата, шофьорът и другите двама избягали от местопроизшествието и изоставили тежко раненото момче. То е открито  часове по-късно, сочат към момента данните на разследващите.

Повече яснота за причината за смъртта на младежа се очаква да даде аутопсията му.

Жители на Житница обясниха, че полиция е ходила в селото, за да издирва 27-годишния, но безуспешно. От 7-8 години той не живеел в селото. Там била къщата на майка му, която живеела в Германия. Младият мъж също се хващал на работа в чужбина, а когато бил в България, живеел в Добрич.

c