Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Шабленци се поклониха пред делото на Апостола

В деня на 146-годишнината от смъртта на Апостола на българската свобода – Васил Левски, шабленци сведоха глави пред подвига на най-великия българин. В топлия 19-ти февруари, с венци и цветя, малки и големи жители на Шабла се събраха пред паметника на Левски в центъра на града.

Отец Павел Максимов от храма „св. Харалампий“ в града, отслужи панихида. Историкът Илиян Христакиев припомни на събралото се множество саможертвата на Апостола в името на свободата и суверенитета на България. Един от най-малките присъстващи на площада, възпитаникът на детска градина  „Дора Габе“ в Шабла – Денис Мирославов, рецитира пред паметника стихотворението „Апостолът на свободата“ от Христо Радевски.

След едноминутното мълчание, в знак на почит пред Дякон Левски, пред паметника му, венци и цветя поднесоха: Общински съвет Шабла; кметат на Шабла, Мариян Жечев; СОСЗР Шабла; СУ „Асен Златаров“ Шабла; ДГ „Дора Габе“ Шабла; Общински детски комплекс Шабла; НЧ „Зора 1894“ Шабла; НЧ „Слънце 1871“ Крапец; ЦДЯ „Радост“ Шабла; Център за обществена подкрепа Шабла; Център за социална интеграция и рехабилитация Шабла; мотоклуб „Деца на изгрева“ Шабла; общинските организации на ПП ГЕРБ и БСП.

Много хора бяха довели децата и внуците си, да положат своите свежи цветя на паметника.

Източник: Пресцентър на Община Шабла

c