Водещи новини - дясно Здраве

Възможни са масови оставки на медици от болницата в Добрич заради агресия на пациенти

Агресията е ежедневие за работещите в болницата в Добрич и рано или късно ще доведе до това медиците да си тръгнат.  За това алармира пред Про Нюз Добрич зам.-директорът на МБАЛ-Добрич д-р Бисер Ботев.

„Колегите са на ръба да си подадат оставките и да си заминат. Не само в Отделението по педиатрия, но и в Спешно отделение. Защото, никой не е длъжен да търпи някой да го псува или заплашва, че ще го причака след работа, ще ме бие, убие и т.н.”, коментира той.

Припомни един от последните случаи на агресия, на която отново бе подложена д-р Москова от Отделението по педиатрия.

Преди седмица тя е преглеждала деца в Приемния кабинет на Отделението по педиатрия. Същия ден през кабинета преминали над 35 деца. В същото време тя била дежурна и в отделението, където трябва да се грижи за други 35 деца, настанени там.

Агресорът е баща, чието 6-месечно дете  повърнало.

„Минали през Спешно отделение. Там колегите видели, че детето е в добро общо състояние и няма някакъв проблем. Защото, ако имаше проблем, е нямало да го качат в Детско, а щяха да го задържат в Шокова зала ида извикат д-р Москова”, обясни д-р Ботев. Добави, че става въпрос за дете, което се оглежда, спокойно е и няма посиняване.

„В безобразието си бащата тръгнал да блъска, разбил вратата на приемния кабинет в Отделението по педиатрия, заплашил д-р Москова. Тя така или иначе приема всички деца, които имат нужда. Да, счела е, че има основание, и детето може да се приеме за наблюдение съм съмнение евентуално да е аспирирало нещо, макар на снимката данни за аспирация няма. Вярно е, че всеки родител е наплашен, всеки е напрегнат, че му е свидно детето. Но, ние не сме маймуните, които да бият и заплашват”, коментира д-р Ботев.

„Щом имат наглостта за обиждат и заплашват д-р Москова, д-р Йовев, които са невероятни детски лекари, коментарът е излишен. Явно хората в този град не искат да има болница”, добави той.

Според него, най-лесният вариант е медицине да подадат оставките си и да напуснат. „Има къде да работят, тъй като има дефицит на лекари. Тогава тези, които сега обиждат и заплашват, няма да има къде да дойдат, няма да има кой да ги посрещне в болницата”, коментира още зам.-директорът на болницата.

Веднъж тръгнат ли си колегите, после няма да има връщане. Медиците, които са излезли от болницата, не са се върнали.

 

Follow Me:

Related Posts

  1. Вълчо Вълчев says:

    Когато лекарите са длъжни да вършат за пациентите една услуга безплатно – тя не се цени! Предлагам д-р Ботев, да организира съществуването непосредствено до приемната на спешно отделение на 2 денонощни кабинета: 1 многопрофилен, т.нар. “GP”- кабинет и 1 детски, в който срещу заплащане всеки може по свое желание да се преглежда колкото си иска и да си прави изследвания, особено когато лекарите от спешно отделение са преценили, че, заболяването му не е за спешен кабинет! Така способните лекари вместо да търпят насилие и обиди – ще имат допълнителни доходи и ще си вършат работата с желание, а спешно отделение ще бъде на разположение само на пациентите със спешно животозастрашаващо заболяване!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *