Крими

200 000 лева кръвнина искат наследници на застрелян мъж в с. Смолница

Двама наследници на убит 72-годишен мъж от село Смолница са предявили граждански искове на стойност всеки по 100 000 лева срещу убиеца на баща си – 65-годишния И.А. от същото село, съобщават от пресцентъра на Окръжния съд.

Те са конституирани като граждански ищци и частни обвинители в процеса, който ще се гледа по общия ред.

Подсъдимият е обвинен, че на 13 ноември 2017 г. в с. Смолница умишлено е умъртвил 72-годишния мъж, като убийството е извършено в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с тежка обида и с насилие.

Застрелял го с незаконно притежавана от него въздушна пушка, преработена в еднозарядно неавтоматично оръжие за стрелба с бойни патрони, за което също е подведен под отговорност.

Убитият, който бил дългогодишен счетоводител на местната земеделска кооперация, и обвиняемият били в добри междусъседски отношения. Въпросната вечер двамата, заедно с още един мъж,  се черпели в дома на друг техен съселянин. В един момент между обвиняемия и потърпевшия възникнал спор, който прераснал в сборичкване. Те паднали на земята, като 72-годишният  започнал да налага 64-годишния Ис. А. с юмруци в лицето. Другите двама техни съседи започнали да ги разтървават, когато забелязали кръв по лицето на обвиняемия.

Непосредствено след това той си тръгнал, но после се върнал с преправената си въздушна пушка, и стрелял по 72-годишния и отново напуснал къщата. За случилото се бил подаден сигнал на телефон 112, но смъртта на простреляния настъпила преди идването на полицейските и медицински екипи.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 8 февруари, от 10.00 часа.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *