Генерал Тошево Здраве Общество Регионални - начална

На Бабинден наградиха спешните медици в Генерал Тошево, изродили бебе 850 грама

Празникът Бабинден е бил тържествено отбелязан и в община Генерал Тошево. Освен по клубовете и читалищата на територията на цялата община, официална церемония имаше и в сградата на общинска администрация, информираха от местната пресслужба.

Кметът на града – Валентин Димитров, честити празника на гостите от клубовете на пенсионера в града, а бабите о Ген. Тошево го закичиха с китка здравец, според обичая. Награди за висок професионализъм, хуманност, гражданска позиция и оказана спешна помощ при раждане на дете в екстремна ситуация на 26 юли 2018 година, бяха връчени на дежурния екип от ЦСНМП – Генерал Тошево, в състав: Димитър Алексиев – медицински фелдшер, Димитра Димова – медицински фелдшер и Теодора Петрова – санитар,

Преди шест месеца, буквално при полеви условия, във филиала за Спешна медицинска помощ в град Генерал Тошево беше изродено бебе, тежащо 850 грама. Бебето е живородено в шестия месец с дишане и сърдечна дейност. Чудото на раждането е сътворено от дежурния екип – фелдшер Димитър Алексиев, фелдшер Дида Димова и санитар Теодора Петрова. Тогава по време на дневно дежурство е приета жена на 21 години от село Снягово, община Генерал Тошево. Родилката е с болки в корема и обилен кръвоизлив. Бременна в шестия месец, тя е с контракции на две минути, при което настъпва преждевременно раждане. Вследствие на предприетите реанимационни действия на екипа, бебето изплакало и задишало. След това е транспортирано до Добрич.
На празника беше поздравен и акушер-гинекологът Иван Тодоров Иванов – доктор с дългогодишен стаж и опит.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *