Балчик Водещи новини - дясно Общество

Министерството на отбраната спря продажбата на два свои имота в Балчик

Търговете за продажба на два съседни военни имота, непосредствено до рибарския порт и Мелницата в Балчик, които са с отпаднала необходимост за Министерство на отбраната, не се проведоха. Причина за стопиране на процедурата е липсата на юрист в комисията за провеждане на търга, обясняват в отговор на запитване от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Имотът на площад „Рибарски“, с площ от близо 900 квадратни метра и застроен с една сграда от 567 кв.м, бе обявен за втори път за продажба при стартова цена 288 хиляди лева. През 2017 г. единственият участник в тръжната процедура е декласиран и имотът не е бил продаден.

Другият атрактивен терен, който се води на улица „Приморска“, бе обявен за първи път, с площ от близо два декара и 10 сгради с обща застроена площ 960 квадрата. Определената начална цена за него бе 297 300 лв.

За всеки от двата имота на последната тръжна процедура в края на октомври м.г. заявление е подал по един участник.

От Министерство на отбраната коментираха още, че продължава утвърдената политика за освобождаване от недвижими имоти с отпаднала необходимост. Извършва се подробен преглед и анализ за документална готовност на имотите, след което ще се изготви проект на График за осъществяване на разпоредителни действия през 2019 г. След утвърждаване от министъра на отбраната ще бъде публикуван на интернет страницата на военното ведомство.

Източник: Радио Варна

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *