Водещи новини - дясно Спорт

Министър Кралев даде старт на ремонта на лекоатлетическата зала в Добрич

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев днес бе в Добрич, за да даде  официален старт на ремонта на единствената закрита 200-метрова писта в Източна България – тази в лекоатлетическата зала в СК „Простор“.

Ремонтът на съоръжението се финансира от Министерството на младежта и спорта и е на стойност 307 764.87 лв. Припомняме, че Министерството на младежта и спорта след проведена обществена поръчка определи изпълнител на ремонтните дейности с предмет „Обновяване и ремонт на настилка на лекоатлетическа зала, част от спортна зала „Добротица“.

В залата за лека атлетика присъстваха кметът на Община Добрич Йордан Йорданов, Областният управител Красимир Кирилов, Пламен Трифонов – управител на фирмата, която е изпълнител на бъдещите ремонтни дейности, както и младежи и деца, които провеждат тренировките си там.

Министър Кралев подчерта, че българският спорт дължи много на тази зала и всички лекоатлетически дисциплини могат да тренират тук.

Ремонтните дейности ще започнат през месец април и са съобразени с тренировките на клубовете. Срокът за тяхното изпълнение е 40 дни. Залата в добруджанския град е сред малкото с кръгова писта за лека атлетика на закрито у нас. 

Със средствата ще се поднови съществуващата настилка на пистата с полагане на нова с полиуретан, ще се оразмери и разчертае със специална машина и боя според изискванията на Международната федерация по лека атлетика. Дейностите предвиждат и доставка и монтаж на дъска за дълъг и троен скок, легло и капак за овчарски скок, ново спортно оборудване за тласкане на гюле.

 

Това е единствената кръгова писта в Източна България за лекоатлетически спортове на закрито.
Строителните работи обхващат лекоатлетическата зала на площ от 3700 квадратни метра от общо застроените близо 10 000 квадратни метра в целия комплекс.
На пистата, която е силно амортизирана, ще бъде положена нова настилка от полиуретан. Пистата и секторите ще бъдат оразмерени и разчертани със специална машина и боя според изискванията на Международната федерация по лека атлетика. В залата ще бъдат монтирани нови съоръжения за дълъг, троен и овчарски скок със сертификат от федерацията. Поетапно ще бъдат ремонтирани и съблекалните. Спортистите ще разполагат и с ново оборудване за тласкане на гюле. Зала “Добротица” е център на редица спортни състезания, между които и на държавния шампионат по лека атлетика на закрито, на републиканско първенство за слепи, на международния турнир “Академика” и други.
Пистата събира и спортисти на подготвителни лагери, както и кандидати за работа в полицията, пожарната и армията. С модернизирането залата ще може да кандидатства за домакинство на Балканиадата по лека атлетика.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *