Крими

Условна присъда и парична санкция за отглеждал марихуана в Каварна

Условно наказание и глоба получи 41-годишният  А. Н. от Добрич, за това, че е отглеждал в Каварна, растения от вида на конопа.

С условно наказание от 1 година и 9  месеца “лишаване от свобода“ с 4-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 2500 лв. е бил осъден мъж от Добрич, след одобрено споразумението, сключено между подсъдимия, неговата защита и прокуратурата, съобщиха от пресслужбата на Окръжен съд Добрич.

С постигнатото споразумение, страните по делото приемат за безспорно установено, че на 23 ноември 2017г. в стая от къща в Каварна, 41-годишният А. Н. е отглеждал 31 растения от рода на конопа с общо тегло на растенията като суха маса – 915.16 грама марихуана, на обща стойност 5490.96 лева, се казва в доводите на магистратите.

Мъжът се е признал за виновен и в това, че на същата дата в жилище в Балчик, без да притежава разрешително, е държал с цел разпространение 25.91 грама марихуана, на стойност 155.46 лева.

Съдът е постановил, подсъдимия да получава отделни наказания за двете престъпления, определяйки той да изтърпи по-тежкото от тях.

41-годишният осъден е заявил пред Окръжния съд, че с подписаното от него споразумение, се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. Мъжът следва да заплати и направените по делото разноски в размер на 707.76 лева.

Определението на Окръжен съд – Добрич е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

В отделно свое заседание, съдът е разпоредил иззетите като веществени доказателства наркотични вещества – да бъдат унищожени.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *