Без категория Спорт

Участници от пет държави определиха победителите в Международна бридж ваканция ”ПРО ЕАД 2019″

Сред над 150 участници от пет държави са били определени победителите в 14-ото издание на Международна бридж ваканция”ПРО ЕАД 2019″, съобщи Стефан Георгиев – президент на добричкия спортен клуб “Дама купа”.

Това е и първото значимо събитие от спортния календар на Българската бридж федерация за годината, провело се в хотел”Божур” на Хасковските минерални бани.

“Държавните шампиони от “Бридж+”, за пореден път демонстрираха високата си класа и спечелиха престижния отборен турнир. Световноизвестните бридж майстори Джери Стаматов, Диян Данаилов, Захари Захариев и Ангел Ванчев не допуснаха изненада и заслужено ликуваха с шампионската титла, следвани от отбора “ВИП” в състав – Кольо Видев/Любимец/(капитан), Гроздан Русинов/Хасково/, Георги Пацов и Христо Христов/София/. Трети остана не по малко титулувания отбор “Вито”, с капитан президента на Българската бридж федерация Тони Русев /Ст.Загора/, в състава на който бяха и Калин Караиванов и Пламен Христов /Варна/ и Христо Иванчев /Шумен/”, коментира Стефан Георгиев.

В изненада на турнира се е превърнало представянето на носителите на бронзови медали от последното световно отборно първенство – звездния състав на “К1″ /София/ – Виктор Аронов, Владимир Михов, Иван Нанев и Диана Дамянова (капитан), които са заели петото място, след отбора на ”Кристон” от Асеновград с капитан Стоян Николов.

В главния двойков турнир шампиони са станали Кремена и Димитър Капитански /Попово/, следвани от Джери Стаматов – Диян Данаилов /София/и Деси Малакова /Хасково/ – Калин Караиванов /Варна/.

Деси Малакова и Калин Караиванов са победители в престижния двусесиен турнир за смесени двойки.

Традиционно, по време на Международната бридж ваканция”ПРО ЕАД” си дават среща най-силните бриджьори на страната и гости от Румъния и други европейски страни. Надпреварата започва в навечерието на Нова година и продължава до края на първата седмица от новата година. Надпреварата е и основен етап от подготовката на българските отбори за държавните първенства. По време на тазгодишното издание, участниците са били повече от 150, сред които националния отбор на Румъния, както и гости от Турция, Финландия и Австрия.

Организаторите на спортната надпревара – спортен клуб”Дама купа” (Добрич), от името на всички участници, изказват гореща благодарност на домакините, предоставили им отлични условия за игра, настаняване и рехабилитация.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *