Общество

Силен снеговалеж затвори два ГКПП с Гърция (обновено)

Заради интензивен снеговалеж, от днес гръцките власти затвориха два Гранични контролно-пропускателни пункта с България – ГКПП Кулата/Промахон и ГКПП Илинден-Ексохи (Гоце Делчев – Драма)

  • От 07.00 ч. гръцките гранични власти бяха спрели пропускането на товарни автомобили на ГКПП Кулата/Промахон, заради усложнената метеорологична обстановка и обилния снеговалеж. До 15ч. от гръцка страна са успели да почитят пътя до Солун, след което започва поетапно пропускане и на товарни автомобили, като водачите се предупреждават за пътната обстановка в Гърция.
  • От 11.00 ч. гръцките гранични власти спряха да допускат преминаването през ГКПП ИлинденЕксохи (Гоце Делчев – Драма), на товарни автомобили и автобуси на гръцка територия, а леки автомобили ще се допускат само с поставени вериги за сняг, заради интензивния снеговалеж.

Според прогнозата на синоптиците, циклона, определящ времето над Средиземноморието и  на Балканите, ще се изтегли на изток, едва в края на следващото денонощие. Очаква се след неделя вечер, снеговалежите и над България постепенно да спират.

От СБА и КАТ препоръчват на пътуващите към и от Гърция, да използват останалите пунктове:

  • ГКПП Златоград – Термес (Златоград – Ксанти)
  • ГКПП Ивайловград – Кипринос
  • ГКПП Капитан Петко войвода – Орменион (Свиленград – Орестиада)
  • ГКПП Маказа – Нимфея (Кърджали – Комотини)

 

Източник: СБА и МВР

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *