Водещи новини - дясно Култура Тервел

Танцова формация “Каприз” отново накара Тервел да се гордее

Танцова формация “Каприз” при ЦПЛР „Малкият принц“, Тервел, завърши участието си на Международния фестивал на изкуствата “Утринна звезда” в Банско по категоричен начин – с цял куп отличия. Пет състезателни дни, четири държави, 1500 участници се изявиха в различни стилове и категории.
Състезателите от формацията представиха композициите си по най-добрия начин, показаха танцови качества, дисциплина, концентрация и артистичност.
Формацията във възрастова категория помпон 9-13 години бе отличена с първо място с „Кобри“ и бе поканена да вземе участие в Гала концерта, в който само най-добрите имаха честта да се изявят.
Първи места завоюваха и солата в категория помпон на Екатерина Николаева и Ивета Красимирова, които грабнаха вниманието на зрителите в залата със сложност и изпълнение.
Вторите места са за:
Ивона Няголова в категория помпон соло и Инна Иванова в категория батон соло.
Дуетите – Ивета Красимирова и Ивона Няголова; Ивета Красимирова и Нурай Хабиб, като Нурай направи прекрасен дебют на състезание от подобен вид.
Инна Росенова и Анна-Мария Колева в категория дует батон 13-18 години накараха публиката да затаи дъх до края на изпълнението им.
Второ място и за Руско-цигански танц в характерни танци за големите момичета от формацията, които вдигнаха настроението и ритъма в залата.

По този начин ТФ “Каприз” завоюва поредните награди и достойно се състезава с 1500 участници в МФИ “Утринна звезда”.

От танцовата формация благодарят на Община Тервел за финансовата и моралната подкрепа.
Новата състезателна година за танцьорите започва по убедителен начин, с още повече хъс за състезания и успехи, заявяват от “Каприз”.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *