Водещи новини - дясно Генерал Тошево Образование

Гимназисти по земеделие от Ген. Тошево бяха на 11-дневна практика в Хърватия

Ученици и преподаватели от Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински“, гр. Генерал Тошево са били на стаж, осигурен от училището по земеделие и лесовъдство “Винковци” (Хърватия). Практиката е реализирана в рамките на проект „От практика в училище към Европейско работно място”, Ключова дейност 1 “Образователна мобилност на граждани”, съфинансиран от програма Еразъм + на Европейския съюз, съобщи Кристияна Иванова – директор на учебното заведение в Генерал Тошево.

В тази първа, от планираните две проектни мобилни дейности,  са се включи 12 ученици от специалностите „Земеделско стопанство“, Техник-растениевъд“, „Лаборант“, 2 учители със специалности „Агроном“ и Животновъд“ и едно придружаващо лице.

“Благодарение на практиката в училището по земеделие и лесовъдство “Винковци” учениците подобриха професионални и предприемачески умения и компетенции, свързани със селското стопанство; придобиха нови знания за технологии и техники в областта; получиха възможност да приложат придобитите знания в реален контекст на работа; подобриха социалните умения като адаптиране, комуникация и сътрудничество и умения, свързани с работата, като екипна работа, точност и многозадачност; подобриха езиковата си компетентност по английски език; разшириха хоризонтите си чрез придобиване на знания за друга страна и култура и се научиха как да се адаптират в нова среда.

Двамата учители се включиха в обучение чрез наблюдение на учебни дейности и практики, водени от колеги от Училище по земеделие и лесовъдство “Винковци”. Наблюдението, в коетоучастваха допринесе за: повишаване квалификацията им; повече гъвкавост и творчество при разработване на уроците; използване на различни начини на съчетаване на професионалната подготовка с методически подходи за предаванена знания; осъвременяване на съдържанието на професионалната подготовка”, допълни Кристияна Иванова

От ръководството на Гимназията по земеделие “Тодор Рачински” са доволни от резултатността на проведената практика,  която според тях е изпълнила своите предварително заложени цели  – придобиване на опит в реална работна среда, създаване на нови приятелства и изграждане на младите участници като пълноценни граждани на Европа и света.

 

снимки: novosti.hr

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *