Водещи новини Образование

Зашеметяващ концерт на Мастерите за патронния празник на СУ „Св. Кл. Охридски” (снимки)

Впечатляващ празничен концерт поднесоха преподавателите в СУ „Св. Кл. Охридски” в Добрич. Той бе посветен на предстоящия патронен празник на училището и бе под наслов „Мастерите – посланици на майсторство и класа”.

Концертът на 22 ноември, имаше две издание – от 16 и от 18 часа, в концертна зала на Общинския младежки център. Ранното издание беше предназначено за учениците и децата, а това от 18:00 ч., за възрастната публика в града.

В музикалния спектакъл взеха участие преподавателите по пиано Виолина Карадимова, Силвия Павлова, Детелина Захариева, Галина Гешева. Преподавателите по цигулка Атанас Капитанов и Руслава Драгомирова, ударни инструменти – Севдалин Чобанов и Борислав Капитанов, тамбура и тромпет – Валентин Атанасов, Росица Бояджиева – флейта, Леонардо Хобесерян – кларинет.

Значим принос в създаването на Мастер-концерта имаха преподавателите по хореография – Гергана Димитрова, Асенка Кулева, Николай Манев, Севдалин Куцаров, по хип хоп танци Миглена Георгиева, по китара – Атанас Капитанов, Екатерина Велкова и Йоанна Тихолова. В концерта се включиха още вокалният педагог Милена Пеева, преподавателите по народни инструменти Димитър Димитров, Христо Христов, Севдалин Симеонов – акордеон, Дончо Симеонов и Галин Момчев – корепетитори, и др.

“Димитров оркестър” впечатли с изпълнение на “Токата и още нещо”, а брас бендът поднесе “Музикален сюрприз”.”Сиа хамба” бе в изпълнение на хорова формация, а танцова формация от преподаватели от училището представи “Топарлан и още нещо”.

 

 

Танцова формация представи на сцената ансамбъл от преподаватели както по хореография, така и по общообразователни предмети, начални учители. В сценографията бяха включени и публиката можа да види в ново амплоа, дори и заместник-директорите на училището.

Майсторството и класата на преподавателите от училището накараха председателя на училищното настоятелство Тодор Дралчев  да възкликне, че “талантът в училището придобива мащабите на пандемия, изглежда болестта „Климент Охридски” се разпространява по  въздушно-капков път.” Той дори предложи надписът вече да е „училище по всичко можене”, но, задължително с по-дребен текст да пише „води до пристрастяване”.

Той благодари от името на всички родители за това, което учителите правят за децата в СУ „Св. Кл. Охридски”. „Не съм се чувствал толкова спокоен, както когато детето ми е в училище, или прави нещо, което е свързано с училището”, сподели още Тодор Дралчев.

Публиката изпрати с бурни аплодисменти всички участници във великолепния концерт по случай предстоящия патронен празник.

Поздравителни адреси и цветя бяха получени от народните представители Даниела Димитрова и Пламен Манушев и от кмета Йордан Йорданов.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *