Общество

Детският психолог Димитрина Проданова гостува днес в Добрич

Един от най-добрите детски психолози у нас Димитрина Проданова ще гостува днес в Добрич. От 15 часа в в конферентна зала на хотел „Изида” тя ще се срещне с педагози и родители, като входът е свободен.

Димитрина Проданов ще представи книгата си „Превод от детски – Как да спасим децата от възрастните и обратно“. В отворени дискусии ще се говори за това как се постига балансът да гледаме към децата, изпълнени със симпатия и доброжелателност, но и с познание и разбиране на истинските им мечти и нужди.

„Превод от детски – Как да спасим децата от възрастните и обратно“ е книга, побрала в себе си цялата обич и разбиране към децата и възрастните, на които е способен един зрял и прекрасен детски психолог, какъвто е Димитрина Проданова.Тя е изпъстрена с примери от действителността, безценни анализи и съвети, подробно разгледани в различните етапи на порастването, любими стихове, посветени на най-вълшебната възраст – детството и още много полезна информация.

Според авторката Димитрина Проданова , книгата е различна, тъй като е вода от извора, а всяка отделна глава започва с истински истории.  Димитрина Проданова е категорична, че е много сложно децата да бъдат разбрани. Тя се радва на много 3-4-годишни клиенти, които по думите ѝ не могат да назоват посланията си и мислят едно, казват второ, а се оказва десето. Винаги казва на децата, че, за да им помогне, трябва да ги опознае. Според нея често като родители се чувстваме безпомощни, защото сърцата ни преливат от любов към нашите деца и в същото време не знаем как тя да ги направи щастливи.

Сред темите, които се разглеждат в книгата са: типове деца; детските хистерии; как се свиква с детската градина; детските страхове; телевизия и компютър; първи клас; вредни навици; емоционална интелигентност; развод; загуба и смърт.

Гостуването се осъществява със съдействието на народния представител Даниела Димитрова.

През следващите два дни Димитрина Проданова ще гостува в Балчик, Каварна, Шабла и Тервел.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *