Водещи новини - дясно Туризъм Храна и напитки

Дегустации на собствена марка вино във винарната си предлага Албена

През 2012 г. в землището на с. Кранево, само на 5 минути от ваканционно селище “Албена”, бяха засадени 100 декара винени лозя. От белите сортовете грозде се отглеждат Шардоне, Совиньон блан, Вионие, Мускат Пти Грен. Специално за своите гости компанията създаде собствена марка вино “Геранеа”, което е перфектно допълнение към кулинарните шедьоври на шеф-готвачите в ресторантите на туристическата компания, информират оттам.
Ценителите на виното и почитателите на винения туризъм могат да посетят винарната на Албена, за да дегустират виното „Геранеа” в „компанията” на отбрана селекция сирена, за да бъде преживяването пълно.

При обработката на гроздето са приложени максимално щадящи суровината технологични методи. Ферментацията е протекла в иноксови съдове при стриктен контрол на температурата, приложено е студено стерилно бутилиране.

Винарната на Албена привлича не само с възможността за дегустация, но и като подходящо място за организиране на малки тържества или бизнес срещи.

Екипът на „Албена” знае, че виното не е просто напитка. То е култура, начин на живот и носи особена символика. Затова кани ценителите да опитат „Геранеа”, за да открият истински вкус.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *