Водещи новини - дясно Генерал Тошево Общество

МРРБ осигури над 257 хиляди лева за водопроводи в община Генерал Тошево

Финансиране на стойност 257 504 лв. за подобряване на водоснабдяването на селата Люляково и Писарово е осигурено за Община Генерал Тошево от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от общинската администрация.

Средствата са целеви и ще бъдат инвестирани в обект „Рехабилитация на водопровод Помпена станция Малина до водоем 300 м3 – Генерал Тошево“, с обща дължина 7 020 метра.
До отпускане на сумата от бюджета на министерството се стигна след поредица от срещи и мотивирано писмено искане за необходимостта от осигуряване на средства за подобряване на водопреносната инфраструктура в южната част на общината.
С договора Общинска администрация се задължава да проведе обществена поръчка до 30. 11. 2018 година, с което да гарантира изпълнението на дейностите, заложени в обект „Рехабилитация на водопровод ПС Малина до водоем 300 м3 – Генерал Тошево“.
По него се предвижда пълна рехабилитация на ВиК трасето от с. Малина до гр. Генерал Тошево, по което през 2016 година с 40 хил. лв. общински средства бе подменен 1 200 метра захранващ водопровод. Със сумата, отпусната от МРРБ, ще бъде рехабилитарана останалата част от трасето – 7 020 метра, с което ще се реши проблема с хроничния недостиг на вода в селата Люляково и Писарово.
С оглед амортизираната водопреносна мрежа само през последните 3 години Община Генерал Тошево е инвестирала над 100 хил. лв. във ВиК инфраструктура на територията на цялата община.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *