Водещи новини - дясно Общество

Пускат пощенска марка за Деня на Добрич

На 25 септември от 12.30 часа, във фоайето на Централната поща в Добрич, Областна пощенска станция Добрич ще представи петата филателна изложба на филателно дружество „Добруджа” – гр. Добрич. Тя е под надслов „Добруджа през вековете! Добрич – град на бойната слава!”, съобщават организаторите.
Изложбата се организира по повод отбелязване на празника на града – 25 септември, и се организира съвместно с Община Добрич, Народно читалище „Йордан Йовков и Търговско-промишлена палата.

Класифицирана в шест теми, експозицията проследява военните действия и развитието на изкуството, културата и популяризирането им.
В изложбата са представени Радослав Стоянов Михайлов, филателист – „Добруджа – древна и млада”, Стоян Радославов Михайлов, филателист – „Изкуството по добруджанските земи”, Ясен Стоянов Радославов, филателист – „Българско възраждане”, Христо Христов, филателист – „Добруджа 1940”, Христо Христов, филателист – „Присъединяване на Южна Добруджа към България”, Румяна Петрова, филателист – „Националните ценности на България”, Военни награди – „Добруджанци, участвували в Първата и Втората световна война”, Български пощи – „Традиции, качество, доверие”.
Ще бъдат представени и страници от историята на регионалните пощенски станции, датиращи от 1940 до днес.
Специално за честването, организаторите са поръчали „Български пощи“ ЕАД да изработят марка с персонализирана винетка и плик с изображение на военен паметник от 30-те години на миналия век.Ще бъде представена значка и издание, посветено на паметните събития на Добруджанския фронт.
Марката представлява пощенска марка с допълнителна част, в същия размер и формат – т.нар. винетка. Тя е отделена от марката с цена с перфорация и съдържа изображение /лого, снимка, текст и др./ заявени от физическо или юридическо лице. Марките с персонална винетка може да се използва като средство за заплащане на пощенска услуга, с колекционерска и рекламна цел, при изпращане на покани за различни събития, да се сложат в рамка и да станат оригинален подарък за празнично събитие – рожден ден, абитуриентски бал и др.
Поръчват се във всяка пощенска станция.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *