Водещи новини - дясно Генерал Тошево Култура Общество Регионални - начална

В Генерал Тошево откриха паметник на Васил Левски (снимки)

Паметник на Васил Левски бе открит днес в Генерал Тошево. На церемонията присъстваха кметът на Общината Валентин Димитров, народните представители Даниела Димитрова, Пламен Манушев, Красимир Янков, Йордан Йорданов и д-р Хасан Адемов, областният управител Красимир Кирилов, общински съветници, представители на културни, политически и обществени организации, мотоклубове от Добрич и Варна, граждани.

“Левски, Дяконът, Апостолът е този, който със своето неподвластно на времето дело начерта дългоочаквания път на свободата, за да се чувстваме днес горди и свободни, да празнуваме 110 години от Независимостта на България”, каза в приветствието си кметът Валентин Димитров. Той подчерта, че всички трябва да се грижим споменът за Апостола да не угасва, защото героите не трябва да бъдат забравяни, нито делата им, нито заветите им. Кметът пожела монументът да не остава без свеж стрък цвете. “Вярвам, че всеки от нас ще открие Дякона. Откриването на паметника е от малкото , за жалост, поводи да почувстваме силата от саможертвата и безсмъртието на единствения и вечен Васил Левски”, каза още Валентин Димитров.

Паметникът бе официално открит от кмета и областния управител.

Паметта на Апостола бе почетена с минута мълчание, падане на колене и поднасяне на цветя и венци на паметника. Генералтошевци – малки и големи, обсипаха монумента с цветя.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *