Каварна Култура Регионални - начална

Каварна бе домакин на Национални културни празници „Албена“

Български интелектуалци и творци гостуваха в Каварна в рамките на Национални културни празници „Албена”.

За седемнадесета поредна година пътуващият фестивал, иницииран от издателство „Захарий Стоянов”, популяризира съвременната българска култура чрез прякото въздействие на словесното изкуство.

Гости на каварненската аудитория в рамките на фестивала бяха проф. д.ф.н. Васил Проданов, който представи книгите си „Системни цикли и бъдещето на историята: Накъде върви светът?” и „Теория на българския преход”; проф. Стоян Райчевски, който говори по темите от своите изследвания „Календар и обредност в Странджа и Източна Тракия” и „Бежанство и преселвания на добруджанските и таврийските българи. 1913-1944”; литературният критик и философ Панко Анчев представи  книгата си „Българският ум. Непрочетеният Димитър Талев”и „Българският ум. Теория и история“; публициста и журналист Юрий Борисов говори за книгите си „Молба за рая” . Своите поетични текстове представиха директорът на издателство „Захарий Стоянов” Иван Гранитски, Валентина Радинска и Цанко Цанев.

Издателство „Захари Стоянов“ и гостуващите творци бяха подготвили своите книги като подарък за каварненската библиотека и за публиката. Те благодариха на Община Каварна за топлото посрещане.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *