Водещи новини - дясно Култура Регионални - начална Тервел

Фестивал на ранно средновековния бит и култура ще се проведе в Тервел

В рамките на националното честване на 1300 години от победата на Кан Тервел над арабите при Константинопол през 718 година, Община Тервел и “Сдружение за възстановяване и съхранение на българските традиции – Авитохол” организират Фестивал на ранно средновековния бит и култура – Тервел 2018.

Фестивалът включва демонстрации на открито на елементи от живота на българите през ранното средновековие 8-10 век. Ще бъдат показани облекло, въоръжение и снаряжение от периода, полеви лагери, стрелба с лък, бойни умения и военно изкуство на българите, храна, бит и култура.

Фестивалът ще се проведе на 22 септември 2018 г., от 10 до 16 часа, пред читалището в Тервел.

“Сдружение за възстановяване и съхранение на българските традиции – Авитохол” град Варна ще представи  български полеви стан, стрелба с лък. От Сдружение “Клуб за средновековни военни изкуства Ратина” град Сливен, ще покажат бойни умения, демонстрации със сабя и двубои. Сдружение “Величие” ще участва с представяне на Исторически парк село Неофит Рилски. Въоръжение и снаряжение на воините, боен строй и демонстрации на бойни умения ще покажат членовете на Сдружение „Вълкашин“, град София.
Йордан Сивков от град Добрич и „Наследство на номадските цивилизации“ ще демонстрират бита и традициите на българите от Първото българско царство, кожарство и обущарство;
Емил Маринов от град Шумен – металопластика, медальони и украшения от кован метал, демонстрация и изработване на място. Петър Петров от град Варна – монетосечене, демонстрация и предоставяне на посетителите сами да изковат монети.
Любомир Милинов от град София представя средновековното питие медовина, дегустация и продажби.
Петя Крушева от град Пловдив ще приготвя средновековна храна, беседи и обяснения на публиката,  дегустация.

Входът е свободен.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *