Водещи новини Общество

Учители в Добрич се отказват от букети заради болно дете

От букети се отказват педагозите от детска градина №8 „Бодра смяна” в Добрич. Те призоваха родителите да направят дарения за лечението на малкото момиченце Марая.

Педагозите от учебното заведение заявиха, че подкрепят инициативата “Живот за Марая, вместо цвете”. И откликват на призива на родители на деца от втора възрастова група “Пчелица”, които са предложили в детската градина да бъде поставена кутия за набиране на средства за лечението на малкото момиченце Марая. То е с вродена аномалия – атрезия на жлъчни пътища и липса на жлъчен мехур. Единственото лечение е трансплантация на черен дроб в чужбина.
„Традиция е на първия учебен ден да се подари цвете на учителя. Нека, вместо цвете, подарим надежда, вяра и любов на едно дете, което има нужда от подкрепа и бъдем примера на децата ни за човечност”, заявява екипът на детската градина.

Във фоайето на централния вход на детската градина в периода от 17 септември   до 25 септември, от 7,30 до 14,30 часа, ще бъде поставена кутия, изработена от родителите, инициатори на кампанията в детската градина.

На 26 септември в 12.00 часа кутията ще бъде отворена в тяхно присъствие, както и на учители и родители от всяка една група, които желаят да присъстват.

Събраните средства ще бъдат преброени и описани в протокол, след което средствата ще бъдат преведени на посочената за набиране на средства банкова сметка.
Нека бъдем съпричастни и подкрепим инициативата “Живот за Марая, вместо цвете”, призоваха от екипа на детската градина.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *