Водещи новини - дясно Добрич

Георги Казанджиев е единствената номинация за Почетен гражданин на Добрич

Единственото предложение за удостояване със званието Почетен гражданин на Добрич за 2018 г. е за историка и краевед Георги Казанджиев. То бе внесено малко преди изтичане на крайния срок днес от Инициативен комитет. Той е с председател инж. Михаил Стоев и членове Красимир Масурски /секретар на НЧ „Й. Йовков”/, Атанас Стоянов /издател/, Невяна Христова /директор на регионална библиотека „Дора Габе”/, Тихомир Катранджиев /началник сектор РД „Пожарна безопасност и защита на населението”/, Атанас Атанасов /общественик/.

В предложението се посочва, че творчеството на Казанджиев е в три направления: военно дело, краеведско изследване на повече от 18 добруджански села и истории на манастири, църкви и духовни лица от Добрич и областта, общо за 19 обекта и духовни личности.

Съгласно новата Наредба за символите и отличията на Община град Добрич, предстои комисия, избрана от Общински съвет, да изготви доклад с предложенията и да го внесе за разглеждане на заседание на местния парламент. Общинският съвет взема решение по направените предложения с тайно гласуване с мнозинство повече от половината от общия брой общински съветници.

Удостояване със званието “Почетен гражданин на град Добрич” се извършва на официална церемония, която се провежда на тържествената сесия в Деня на Добрич.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *