Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Лятно училище за деца от уязвими групи ще има в Карапелит и Стожер

В две села на община Добричка ще се проведе лятно училище да деца на 5, 6 или 7 годишна възраст от семейства от уязвими групи, съобщават от общинската администрация. Проектът е финансиран по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси 2014-2020". Разкриват се две групи, по 15 деца в селата Карапелит и Стожер, през месеците юли и август 2018 г. За децата в лятното училище ще се грижат педагог и медиатор.

Услугата е безплатна.Осигурени са материали, консумативи и храна. Занятията ще се провеждат до обяд, в оборудвана зала и в двора на детските градини на двете села. Лятното училище има за цел да увеличи  готовността на децата от уязвими семейства от затворени общности и децата с увреждания, на които предстои да постъпят в първи клас. Ще бъдат включени деца, чийто майчин език не е български и които срещат затруднения при общуването на български език. Чрез посещаването на лятно училище, децата ще имат възможност да доразвият или да съхранят придобитите когнитивни и социални умения преди да постъпят в училище.

В летните училища образователните елементи ще се комбинират с игри и дейности, обогатяващи познанията на децата за обкръжаващия свят, ще се предоставят дейности за подобряване на предучилищната подготовка.

c