Понеделник, 20 май 2024

20.05.2024

Последвайте ни

Въвеждат нова номерация на автобусите от градския транспорт в Добрич

Комисията по транспорт и екология прие транспортната схема на Добрич, предстои решение на Общинския съвет в края на месеца

На своето заседание днес Постоянната комисията по транспорт и екология към Общинския съвет в Добрич одобри прие новата транспортна схема на Добрич, а в края на месеца предстои да бъде гласувано предложението и от Общински съвет град Добрич.

В дебата по докладна записка №12 управителят на Общинско предприятие “Градски транспорт“ ЕООД Катя Петкова разясни подробности, относно новата транспортна схема на Община град Добрич. 

Тя обясни новото номериране на автобусните линии с това, че досега номерирането е включвало скрити кодове относно характеристиките на линиите. Тя посочи, че едва 13% от гражданите припознават градския транспорт, като средството си за превоз в Добрич и смята, че, за да успеят да накарат хората да използват градския транспорт, номерата на линиите трябва да са разпознаваеми и да не бъдат бъркани.

Общинският съветник Стоян Люцканов помоли управителя на "Градски транспорт" да разясни дали ще могат да бъдат прилагани промени и след приемането на схемата, на което Катя Петкова отговори положително.

"При добре формулирани сигнали можем да правим промени", каза тя.

Общинският съветник Стефан Милев призова да бъде направена разяснителна кампания чрез медиите в град Добрич, за да не представлява проблем за гражданите да разберат кое, къде е и как се променя в новата транспортна схема.

Заместник-кметът Росица Йорданова обясни, че общинската администрация прави всичко възможно, за да извести хората. Информация има не само на сайта, но са поставени и информационни табла на пл. "Свобода". Предвидено е и в градските автобуси да се раздават книжки с разписания. Катя Петкова поясни, че ще има и информационен сайт, ще има приложение, най-късно до май ще има и електронни табла по спирките.

В прикачените файлове може да разгледате маршрутите на новите линии.

c