Четвъртък, 09 май 2024

09.05.2024

Последвайте ни

В повечето автобуси в Добрич работят климатиците, но има и проблеми

Не всички автобуси на "Градски транспорт Добрич" ЕООД разполагат с работещи климатици, съобщи за Про Нюз Добрич Катя Петкова, управител на дружеството. От целия автопарк на дружеството 4-5 превозни средства не разполагат с добре оборудвани охладителни системи, като в тези случаи се използват прозорците за нормализиране на температурата.

В други случаи при техническа неизправност в част от превозните средства се появяват проблеми с климатиците, но те са временни, увери тя.

В транспортното дружество в Добрич постъпват сигнали както за неработещи климатици, така и за работещи, които охлаждат прекалено силно. За някои от пътниците е по-приемливо разликата в температурите вътре в превозното средство и навън да не бъде драстична, за да не се получава температурен шок, каза Катя Петкова.

Управителят на "Градски транспорт Добрич" ЕООД е скептична към коментарите, че шофьори отказват да пуснат климатиците и споделя, че хората са уморени и изнервени и, може би, се случва да споделят словесни критики. Подчерта, че гражданите пребивават в автобусите по около 20 минути, а водачите прекарват в тях по 8 часа и тяхното здраве е от съществена важност, за да се опази здравето и на пътниците.

Водачите могат да преценят каква е ситуацията в превозното средство и имат право да вземат самостоятелно решение кога да включат климатиците и на каква степен на охлаждане, добави още Катя Петкова.

c