Понеделник, 20 май 2024

20.05.2024

Последвайте ни

Рамон Фонсека, съосновател на адвокатската кантора, от която изтекоха "Досиетата от Панама", е починал в болница

Рамон Фонсека, който е съосновател на вече несъществуващата правна кантора, свързана със скандала "Досиетата от Панама", тази нощ е починал в болница, съобщи пред Ройтерс неговата адвокатка Гилермина Макдоналд.
"Той беше хоспитализиран от началото на април", заяви Макдоналд  по телефона, без да посочва заболяването, наложило приемането на Фонсека в болница. "Поради тази причина не можа да присъства на изслушването", допълни адвокатката му, имайки предвид съдебно заседание, състояло се в началото на април. Тогава съдът трябваше да прецени съпричастността на Фонсека и на още близо 20 души в предполагаемо пране на пари. Все още няма произнасяне по това дело. 
Франческа Фонсека, племенница на Рамон Фонсека, написа в социалната мрежа "Екс": Присъствието му и увлекателните му теории ни съпътстваха в тази платформа. Почивай в мир, скъпи чичо, винаги ще живееш в сърцата ни".
Адвокатската кантора "Мосак Фонсека" попадна в светлината на прожекторите през 2016 г. след изтичането на конфиденциални документи, които разкриха информация за офшорни сметки, свързани с богати и известни лица като тогавашния аржентински президент Маурисио Макри, украинския президент Володимир Зеленски и аржентинската футболна звезда Лионел Меси. 

c