Понеделник, 20 май 2024

20.05.2024

Последвайте ни

Проф. д-р Сабин Леви поднесе втория концерт от Дните на органовата музика в Добрич

Втория концерт от поредицата Дни на органовата музика "Fiori Musicali/ Музикални цветя, Добрич 2024 поднесе днес проф. д-р Сабин Леви. Той създаде неповторима и вълшебна атмосфера в концертна зала „Добрич“.

Прозвучаха Откъси от „Органова Меса“ на Никола да Грини и Йохан Себастиан Бах – Хорални прелюдии.

За да се популяризира органовото изкуство и инструмента в Концертна зала „Добрич“, Мария Славова, пианист и органист от Добрич предлага на Общината да се провеждат ежегодно поредица от органови концерти – Дни на органовата музика „Fiori Musicali / Музикални цветя“. Първото му издание е през 2019 г. 

За 2024 г. в Дните на органовата музика „Fiori Musicali / Музикални цветя“ са включени пет концерта, като предстоящите са 21 май - проф. Гейл Арчър /САЩ /; 5 юни - проф. Андрес Уибо /Естония/; 14 юни - Мария Славова и Рада Йосифова – флейта. Любопитното е, че проф. Гейл Арчър, органист, професор по музика в колежа Барнард в Колумбийския университет и член на факултета в института Хариман - центърът за славянски изследвания на университета, прояви голям интерес и желание да реализира записи на нейни изпълнения в нашата зала. За целта ще пристигне от САЩ с тонрежисьор и техника. Концертът й пред публика ще е с българска програма.

 

c