Понеделник, 20 май 2024

20.05.2024

Последвайте ни

Последната от образователните работилници ще е в ОбУ "Д-р Петър Берон" в с. Коларци

Последната от поредицата образователни работилници в учебните заведения на територията на община Тервел ще се проведе в ОбУ "Д-р Петър Берон" на 6 юни 2023 г. Те са част от застъпнически действия и кампания сред местната общност за насърчаване участието на гражданите в реализирането на  регионални политики. Осъществяват се по проект „Партньорства за развитие“,  финансиран по Оперативна програма „Добро управление“.

Целта на работилниците е придобиване на знания за това кои отпадъци са биоразградими, кои са подходящи за компостиране, как се получава компост, какво представлява, за какво може да се използва.

Кампанията обхваща деца от 9 детски градини и ученици от 7 начални, основни и средни училища, намиращи се на територията на общината. Тази целева група учи най-бързо, няма изградени навици и поради това най-лесно приема новостите. С нея се провеждат 16 образователни работилници. В игра децата научават какво е компост, за какво служи той, как се получава. Чрез децата кампанията достигне до домакинствата, за да се включат жителите на община Тервел в нея и да се намали отпадъкът на ниво домакинство и да се постигнат ефектите.

От Регионалното депо за ТБО в Стожер се осигуряват компостерите за детските градини и училищата, а също и готов компост, който се произвежда в депото. 

Проект BG05SFPO001-2.025-0088
„Партньорства за развитие“,
стойност на проекта: 59 215.21 BGN

c