Четвъртък, 09 май 2024

09.05.2024

Последвайте ни

Паркингите в синята зона на Балчик да бъдат обозначени като безплатни вечер

Да се обърне внимание на гратисния период на паркингите в синята зона и да се сложат табели - препоръчаха днес съветници на заседанието на Общинския съвет в Балчик. "Хората не знаят, че цяла вечер са безплатни и спират на ул. "Приморска" - посочи съветникът Атанас Жечев. Местният депутат Атанас Атанасов допълни, че е бил таксуван повече, отколкото по наредба би следвало машината да отчете.

Паркингите Морска гара и Рибарски в Балчик, които влизат в обхвата на платеното паркиране, са безплатни във времето от 20.00 до 9,00 часа. Това заяви в отговор на днешните коментари на сесия на Общински съвет, че се таксува и в извънработното време на синята зона управителят на дружеството оператор Йордан Йорданов. Старите табели са повредени и съвсем скоро очакват новите, от които да става ясно, че вечер за паркирането такса не се дължи до девет сутринта. По системата постоянно се отстраняват грешки и се усъвършенства, каза още той.

За да се освободят улиците и се стимулира паркирането именно на отредените за това места, съветникът Симеон Господинов е внесъл предложение цената за паркингите да е 1 лев, а на разчертаванията по уличното платно - 2 лева на час.

Съвсем скоро ще бъдат обобщени предложенията на съветници за промени в наредбата за платеното паркиране, които след това ще бъдат обявени на сайта на администрацията, допълни председателят на Общински съвет Николай Колев.

Източник: Радио Варна

Снимка: Албена Иванова, Радио Варна

c