Понеделник, 20 май 2024

20.05.2024

Последвайте ни

Новата транспортна схема на Добрич влиза в сила от 1 май

Новата транспортна схема на Добрич ще влезе в сила от 1 май 2023 г., реши Общинският съвет. Така бе променено решение на ОбС Добрич от декември 2022 г., което предвиждаше новата схема да влезе в сила от 1 април.

На днешното заседание бяха приети промени в маршрутните разписания, след като имаше едномесечно обсъждане и направени предложения от граждани.

В Общината са постъпили 32 предложения, с част от които администрацията се е съобразила. Зам.-кметът Росица Йорданова съобщи, че в града има 279 автобусни спирки, 30 от тях са на възлови места, а 81 са нови и трябва да бъдат обозначени, да им се сложи маркировка и заслони. Освен това новите спирки трябва да бъдат съгласувани с „Пътна полиция“. Във връзка с това в залата бе предложено новата схема да влезе в сила по-късно.

Управителят на „Градски транспорт“ Катя Петкова обясни, че бордови устройства ще дават информация на шофьорите точно в колко часа автобусът трябва да бъде на дадена спирка и така пътниците няма да изтърват прекачванията на други линии. Шофьорите ще бъдат санкционирани, ако не спазват точно разписанията.

Припомняме, че новата общинска транспортна схема бе приета на 25.01.2022 г., тя включва 13 автобусни линии.

c