Сряда, 01 май 2024

01.05.2024

Последвайте ни

Над 90 заявки от шест държави за поп-рок конкурса "Сарандев" в Добрич

Над 90 заявки са подадени за участие в 33-ото издание на Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев” – Добрич’2024, съобщават организаторите от Младежкия център. Очаква се участие на изпълнители от над 15 населени места в България  – Добрич, Севлиево, Варна, Русе, Пловдив, Сопот, Нови пазар, Ямбол, Провадия, Търговище, Балчик, Бургас, Берковица, Асеновград, София, Велико Търново, Долни чифлик и др. както и от представители на 6 държави – Полша, Румъния, Украйна, Молдова, Казахстан и Узбекистан.

В момента се обработват заявките и се прослушват демо-записите. Първият  етап на конкурса ще приключи на 26 април, след което всички участници ще бъдат уведомени за резултата.

Журирането ще се проведе под председателството на известния български композитор, певец и инструменталист  - Хайгашод Агасян. Представител на младите хора в таз годишното издание на конкурса е Димитрина Германова, която се присъединява, като член на журито. Тя участва в десетия сезон на „Гласът на България“ и се класира втора в популярното музикално предаване. Част от журито ще бъде и Николай Текелиев - журналист на БТА.

За дните на конкурса ще има и съпътстваща програма за всички участници.

c