Понеделник, 20 май 2024

20.05.2024

Последвайте ни

МОНЦАМЕ: В Улан Батор ще се осъществи проект по повишаване на неговата конкурентоспособност

Като част от създаването и развитието на общинското предприятие „Еко-индустриален парк „Емеелт“ ще бъде осъществен проект, насочен към повишаване на конкурентоспособността и възстановяване на Улан Батор. В същото време предприятията за обработка на кожи, работещи в столицата, ще бъдат преместени в еко-индустриалния парк „Емеелт“, предаде монголската новинарска агенция МОНЦАМЕ.
Това бе обсъдено на среща в сряда между първия заместник-кмет на Улан Батор по икономика и инфраструктура П. Сайнзориг и делегация, водена от директора на Регионалния офис на ООН в Пекин за индустриално развитие, постоянен представител в Монголия, Китай и Северна Корея Стивън Каргбо.
Поради факта, че заводите ще бъдат разработени под формата на парк, Организацията на ООН за промишлено развитие се съгласи да сътрудничи, за да осигури съответствие с международните стандарти в кожарските цехове. Страните обсъдиха и възможността за получаване на консултантски услуги от ООН.
Освен това организацията има опит в международното внедряване на технологии за пречистване на промишлени отпадъчни води. В този контекст първият заместник-кмет на Улан Батор П. Сайнзориг изрази интерес към сътрудничество в разработването на технологична схема, проектиране на работа и изграждане на пречиствателни съоръжения в еко-индустриалния парк „Емеелт“.
(Тази информация се разпространява по договор между БТА и монголската новинарска агенция МОНЦАМЕ)

c