Петък, 17 май 2024

17.05.2024

Последвайте ни

Инж. Георги Джендов: Корупционните зависимости в общинския съвет трябва да бъдат преустановени

Местната управа и общинския съвет са тясно обвързани и зависими от местни структури, които концентрират и търгуват с влияние, заяви в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS кандидатът за кмет на Добрич от Възраждане инж. Георги Джендов. Една от първите задачи, с които трябва да се заеме следващия общински съвет е да намали тези зависимости, за да се развиваме спрямо интересите на гражданите, а не на частните интереси.

Кандидатът за кмет на Възраждане даде пример с област София, която вече е сертифицирана по ИСО 37001 за борба с корупционните практики. Това е набор от добри практики за борба с корупцията, които е необходимо да се приложат и в община Добрич. Те не са панацея и не решават проблема с корупцията, но поставят една добра основа, чрез която бъдещите инвеститори ще видят, че имат надежден партньор в лицето на местната управа, каетегоричен е инж. Георги Джендов. Той припомни, че според данните на Европейската комисия корупцията в България е между 20 и 40 %. Няма как да изкореним корупцията, но можем да я намалим. И, ако успеем да я намалил с 10 %, ще се окаже, че от бюджета на Добрич за тази година, който е в размер на 123 млн.лв., ще имаме още над 12 млн.лв., които можем да използваме за жителите на общината – за образование, култгура, спорт и всички останали дейности, които са важни за нашите съграждани, категоричен е кандидатът за кмет от Възраждане.

В ефира на NOVA NEWS инж. Георги Джендов коментира още и липсата на адекватна за времето пътна инфраструктура. Нашият регион е откъснат от години от останалата част на страната. Националната власт не прави нищо, за да подобри ситуацията - не става въпрос само за АМ „Хемус”, която чакаме от 50 години. Става въпрос и за АМ „Черно море” и за новата трансгранична жп връзка между България, Гърция, Румъния, от чиито планове останахме встрани. Управляващите не правят нищо, за да подобрят тази ситуация. Тя минава от Силистра-Шумен и продължава надолу към Южна България. Поне едно от тези трасета е нужно да минава през нашия роден град Добрич, за да привлечем инвеститорите, подчерта инж. Георги Джендов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

c