Понеделник, 20 май 2024

20.05.2024

Последвайте ни

Четирима художници показват в София „Следи от Тоскана“

Аглика Гайтаникова, Дарина Янева, Андрей Янев и Стефан Чурчулиев представят съвместната си изложба „Следи от Тоскана“. Четиримата художници излагат творбите си в столичната ателие- галерия „Дая“, а вернисажът е на 9 май, съобщават организаторите. 
„Един ден през август говорейки си с Андрей и Дарина Яневи на чаша италианско вино, някой от тях каза - защо няма кой да ни покани на пленер в Тоскана. Аз и Аглика веднага им предложихме да ги поканим двамата, Андрей и Дари, на двуседмичен пленер в Италия, като им поема всички разноски за път, храна, материали за рисуване и спане във вила на някой тоскански хълм“, разказва Стефан Чурчулиев.
„Дари и Андрей толкова много се зарадваха, че веднага предложиха да ни поканят и ние да отидем с тях, като те ни поемат цялото наше пребиваване, пътни разходи, материали за рисуване и спане в някоя тосканска вила, на някой тоскански хълм. Вечерта се разделихме толкова доволни, че всеки от нас е бил поканен на такова хубаво място, и разбира се на нечии други разноски, че още същата седмица имахме резервирано хълмче и стягахме багажа за Тоскана. Останалото може да се види в картините ни“, казва още Чурчулиев.
/ВСР

c