Понеделник, 20 май 2024

20.05.2024

Последвайте ни

Без шествие за 24 май в Добрич, ще има тържество на площад "Демокрация"

Добрич ще отбележи 24 май с празнично тържество, което ще се проведе на площад „Демокрация“, но без шествие. Това съобщават от общинската администрация.

Традицията за поднасяне на цветя на паметника на светите братя Кирил и Методий се запазва и всички желаещи ще имат възможност да го направят в удобно за тях време.

Решението за отбелязването на празника по този начин беше взето след проведена работна среща с директорите на всички училища на територията на град Добрич, посочват от Общината.

"Нашето желание беше да чуем гласа на училищата и да им дадем право да предложат общо решение за честването на празничния ден.

Добрич несъмнено има своите установени традиции в отбелязването на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Всички знаем, че градът отбелязва празника с шествие на всички училища. Тази година обаче не е възможно такова да бъде проведено . Причината е, че ремонтът на центъра на Добрич вече започна.

Въпреки това Община град Добрич и училищата на територията на града работят в синхрон и ще зарадват всички жители на Добрич с празнично тържество по повод 24 май и тази година", посочват още от администрацията.

c