Четвъртък, 09 май 2024

09.05.2024

Последвайте ни

Арт ландшафтна инсталация пренася духа на Джиро д'Италия в Добрич

"С поредната прекрасна инициатива на фирма "Изида" изградихме една чудесна арт ландшафтна инсталация по булевард „Трети март“ на кръговото за болницата", съобщиха от фирма „Пасифлора“.

Инициатива на колоездачите в Добрич, а изпълнено е на „Изида“ ООД, съобщи нейният управител Младен Матеев. Фирмата е с над 30-годишна история и продължава да проявява корпоративна социална отговорност. Кръговото кръстовище до болницата също е изградено от „Изида“.

Арт инсталацията включва пет велосипеда, които са декорирани с цветни композиции. По този начин тя не само ще допринесе за настроението на преминаващите в района, но и пренася духа на най-големия колоездачен форум в момента. Триседмичната обиколка Джиро д'Италия се провежда между 6-28 май и отново  предлага епични битки, запомнящи се моменти и много емоции в 21 състезателни дни. По време на най-голямото колоездачно събитие в момента хората на много места в Европа и света украсяват в розово.

През юли велосипедите ще бъдат оцветени в жълто - в цвета на Тур дьо Франс, след това червени в цвета на обиколката на Испания, добави Младен Матеев.   

Целта е не само да се допринесе за настроението на хората, но и да бъдат приучени да виждат все повече велосипеди по пътищата. По цял свят предимството на движение е първо на колоездачите, пешеходците и накрая автомобилите, припомни той.

c