Понеделник, 20 май 2024

20.05.2024

Последвайте ни

АПА: Тематични графити ще бъдат изобразени във Виена по повод европейските избори

Европейският парламент и "Винер Вонен" (Wiener Wohnen), най-голямото дружество за управление на имоти, ще призоват хората да участват в изборите за Европейски парламент на 9 юни с графити близо до стадион "Ернст Хапел" във виенския квартал Леополдщат, предаде австрийската агенция АПА. 
Под мотото "Използвай гласа си" художници изрисуваха цяла стена на сграда с графити на ЕС.
"Имаме много просто послание: Отиди да гласуваш!", подчерта първият заместник-председател на Европейския парламент Отмар Карас от Австрийската народна партия при откриването на графитите днес по случай Деня на Европа. "Не бъди пасивен, стани, участвай и гласувай!"
Резултатът от изборите ще помогне да се определи посоката, в която ще се развива Европа през следващите години. Изборът между демокрацията и автокрацията трябва да бъде в полза на либералната европейска демокрация. "Засили сътрудничеството в Европа."
Заместник-председателката на Европейския парламент Евелин Регнер каза, че "графитите, които са изрисуван на сградата на общината от четирима художници в продължение на три седмици и ще остане на мястото си и след изборите, е толкова пъстър, колкото и самата Европа.
"Използвай гласа си и укрепи демокрацията!", каза Регнер. Изборният ден на 9 юни трябва да се разглежда като "момент на положително оформяне на Европа".

c