Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Отваря врати обновената зала за тенис в Добрич

Обновената зала за тенис на маса в Добрич, която се намира в спортен комплекс"Простор" (под залата за лека атлетика) предстои да отвори врати за тренировки на 22 май, съобщи Стефан Георгиев - президент на СК "Дама купа".

Откриването е обявено за 15 часа, а първите които ще започнат занимания са едни от най добрите български тенисисти на маса в момента - националните състезатели Денислав Коджабашев (вице-световен шампион за хора с увреждания) и Мария Йовкова - европейска шампионка за девойки. И двамата са многократни държавни шампиони в различни дисциплини на този спорт. 

Тренировъчния им процес ще води бившия добрички състезател Цветомир Цонев - многократен шампион и медалист от различни шампионати на страната като състезател и треньор, сега преподавател по тенис на маса в Югозападния университет в Благоевград. Цонев е и един от малкото български специалисти, притежаващи научната степен "доктор" в един от най популярните спортове в света. 

Спортният център се менажира от спортен клуб "Дама купа"-гр. Добрич и ще бъде отворен както за състезатели, така и любители, уточни Стефан Георгиев. Желаещите могат да тренират всеки ден - в следобедните часове, през работните дни на седмицата, както и по заявка - през почивните дни, при строго съблюдаване на въведените противоепидемични правила.   

c